5 tips voor vitaal leiderschap

Het is tijd voor een nieuw soort leider: een vitale leider. Vitale leiders zijn leiders die een gezonde werkcultuur creëren. Vitale leiders inspireren medewerkers om aandacht te besteden aan hun vitaliteit.

Met deze 5 tips maak je belangrijke stappen om een vitale leider te worden.

 

Tip 1: Geef zelf het goede voorbeeld

Medewerkers doen niet wat een leidinggevende zegt, maar wat een leidinggevende doet. Vitaal leiderschap begint bij jezelf. Door zelf te ervaren wat vitaliteit je oplevert, ben je beter in staat  medewerkers te stimuleren om dit ook te gaan doen.

Een vitaal leider luistert naar zijn of haar eigen lichaam. Zelfzorg is namelijk de eerste stap naar vitaal leiderschap

Tip 2: Ga niet voor de quick fixes

Quick fixes leiden op lange termijn niet tot de gewenste resultaten. Vitaliteit vraagt om een integrale aanpak. Een succesvol vitaliteitsbeleid heeft namelijk raakvlakken met tal van aspecten binnen je organisatie. Laat vitaliteit terugkomen in de gehele HR cyclus. Neem energiedoelen van de medewerker op in de performancecyclus. Inspireer en bemoedig!

Tip 3: Creër bewustzijn

Vitaliteit opleggen vanuit de top werkt niet. Geef medewerkers de ruimte om mee te denken en zich betrokken en verantwoordelijk te voelen. Door het creëren van bewustzijn krijgen medewerkers inzichten over hun eigen gezondheid. Deze aanpak zorgt voor intrinisieke motivatie om aan de slag te gaan met de verbetermogelijkheden.

Tip 4: Ga de dialoog aan & zorg voor voedzame gesprekken

Ga de dialoog aan. Dit is altijd de sleutel tot het stimuleren van een vitale organisatie. Durf het gesprek aan te gaan met je medewerkers. Een vitale leider durft vragen te stellen over de gezondheid, leefstijl en geluk maar ook over de angsten en verlangens van medewerkers. Maak echt wezenlijk contact met jezelf en met de ander. Het is een gespreksvorm die gericht is op groei en ontwikkeling.

Tip 5: Geef energiek leiding

Positieve energie werkt aanstekelijk, negatieve energie jammer genoeg ook. Dus zorg voor positieve energie binnen je bedrijf. De essentie is dat je stuurt op waarden van klanten en medewerkers in plaats van kosten. Benut de kwaliteiten van je medewerkers en zet ze in in hun kracht. Je stimuleert de energie en betrokkenheid van je mensen. Dit alles gebeurt met het gezamenlijke doel voor ogen.

Wil jij een vitale leider worden? Klik hier voor aanbod.