Glutenvrije gezonde bloemkoolpizza bodem recept door Sandra Ysbrandy
Bloemkoolpizza bodem

Mijn zonen zijn gek op pizza! Deze glutenvrije pizzabodem van bloemkool is door hen getest en goedgekeurd. Kies voor verschillende toppings en je maakt er een feestje van. Je kunt zoals op de foto hier de zelfgemaakte groene pesto voor gebruiken en de tomatensaus.

Het recept staat in mijn nieuwe kookboek Eet Beter Niet Minder.

Bereidingstijd: 20 min.


Ingrediënten (4 personen)


Bereiding

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak in een keukenmachine fijn. Doe in een zeef en hang boven een pan met een laagje kokend water. Stoom 10 minuten met het deksel erop.

Doe de bloemkool in een ruime kom en laat 10 minuten afkoelen. Schep de bloemkool in een schone theedoek en knijp met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht eruit. Doe terug in de kom en meng het ei, amandelmeel en de kaas erdoor.

Verdeel het bloemkoolmengsel in vier porties. Vorm op twee bakplaten met bakpapier 4 ronde pizza’s tot een dikte van ca. 1 cm en bak 20 minuten in de oven. Beleg de pizza met toppings naar keuze en bak met de topping nog 20 minuten in de oven.

Deze bodem kun je natuurlijk heerlijk beleggen met diverse groenten en zelfgemaakte tomatensaus! Je kunt hier klikken voor de video om tomatensaus te maken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Marijke Rachman
Door

Marijke Rachman

op 26 Jan 2023

Super leuk recept, maar ik heb er een vraagje over. Op hoeveel graden moet de oven? Gr Marijke.

Monique de Roo
Door

Monique de Roo

op 01 Feb 2023

Hi Marijke, de oven moet op 200 graden staan. Veel kookplezier! Sandra

Annalies Nijenhuis
Door

Annalies Nijenhuis

op 28 Jan 2023

Ik heb precies dezelfde vraag, zowel in het boek als op de site staat er geen oventemperatuur. Mijn deeg ligt klaar op de bakplaat en gok nu maar op 200 graden.

Monique de Roo
Door

Monique de Roo

op 01 Feb 2023

Hi Annalies de oven moet inderdaad op 200 graden staan. Goed gegokt ;-). Veel kookplezier! Sandra

Reactie plaatsen