Heerlijke zelfgemaakte gezonde boerenkoolpesto
Boerenkoolpesto

Pesto is een alleskunner en heerlijke smaakmaker! Je kunt 'm Mixen & Matchen met pasta, door de soep of met wat extra olijfolie en citroensap als dressing over aardappeltjes, en op een lekkere dikke snee volkorenbrood met tomaatjes en avocado.

De klassieke versie is met basilicum maar in mijn moestuin staat prachtige boerenkool. Daarom heb ik deze pesto met boerenkool en walnoten gemaakt.

Maak een extra grote portie en bewaar tot een week in een (weck)potjes in je koelkast en nog veeeel langer in een diepvrieszakje in je vriezer. Heb je zoveel plezier van.

Ingrediënten

  • 100 gr boerenkool
  • 2 knoflook
  • 75 gr walnoten
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)


Bereiding

Pureer alle ingrediënten tot een mooie pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen