Groenterijk broodbeleg Broccoli spread
Broccolispread

Nog een heerlijk groenterijk broodbeleg! Ook in een pesto kun je groenten verstoppen! 🥦🥦🥦 Ik maak deze pesto op basis van pompoenpitten. Krijg je samen met de avocado ook nog gezonde vetjes binnen! 

Natuurlijk gaan we ook met deze broccolispread heerlijk Mixen & Matchen. Dus maak in één keer genoeg voor op brood en voor een heerlijke andere maaltijd. Lees snel verder....


Ingrediënten 

  • 500 gr broccoli
  • 100 gr pompoenpitten
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 knoflook
  • 50 ml extra vierge olijfolie

 

Bereiding 

Week de pompoenpitten 2 uur in koud water. Giet af en doe in een keukenmachine.

 Breng een bodempje water in een pan aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine blokjes. Kook de broccoli in 4 minuten gaar. Spoel koud onder de kraan.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit.

Doe pompoenpitten, broccoli, avocado, citroensap, knoflook en olijfolie in een keukenmachine en pureer. Breng op smaak met peper en zout.

Je kunt de spread bewaren in de koelkast in een goed afgesloten (weck)pot. De spread blijft zeker een week goed. Heerlijk op een boterham met kiemen en geroosterde pompoenpitten.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen