De levenskracht van Natuurvoeding
De levenskracht van Natuurvoeding
16 maart 2022 

De levenskracht van Natuurvoeding

We weten allemaal hoe belangrijk voeding voor ons en onze gezondheid is. Toch zijn we ons niet altijd bewust van wat we eigenlijk eten. Is het vulling of voeding?

Op dit moment is 70% van alle voeding, die in de supermarkt wordt verkocht, bewerkte voeding. Het is verhit, mechanisch bewerkt en van allerlei chemische toevoegingen voorzien. De voedingswaarde neemt in deze industriële processen drastisch af. De onweerstaanbare combinatie van zoet, vet en zout werkt dooreten in de hand terwijl de voedingswaarde laag is.

Er verschijnt elke week wel een artikel over een onderzoek waaruit blijkt dat iets opeens heel gezond of ongezond is. Er wordt zo veel gezegd en geschreven over voeding. Hoe weet je nu wat goede en echt gezonde voeding is?

Het antwoord is heel simpel: natuurvoeding. Of liever spreken we over natuurlijke voeding. Maar wat is natuurvoeding nu eigenlijk? De naam zegt het al, het is voeding zoals de natuur het bedoeld heeft. Het is geen hype, trend of dieet. Het is gewoon simpelweg voeding zoals onze overgrootouders dat kenden. Het is voeding die ons lichaam snapt en om die reden ook beter kan verwerken. We nemen de voedingsstoffen uit natuurvoeding veel beter op.

Bij natuurvoeding is de tijd van grond tot mond zo kort mogelijk. Dit betekent dat het product uit de regio komt en geen lange afstanden hoeft af te leggen (de ecologische footprint is klein). Het is dan ook niet nodig om de producten te bespuiten om ze lang houdbaar te maken. Natuurvoeding krijgt de tijd om in eigen tempo te groeien zonder chemische groeimiddelen of kunstmest. Kortom pure, eerlijke, verse, onbewerkte en onbespoten voeding. Voeding die je voorziet van alle bouwstenen die nodig zijn voor een gezond en duurzaam leven.

Daarnaast is natuurvoeding ook eerlijk voor de aarde door milieuvriendelijk te telen en voor dieren door het gebruik van groeihormonen en antibiotica te weren. Ook draag je bij aan het verminderen van je voedsel-footprint en aan het verduurzamen van onze samenleving.

De kern van natuurvoeding is dat het gaat over volwaardige voeding. Voeding die je daadwerkelijk voedt zowel lichamelijk als geestelijk. Wil je je fitter, energieker en gezonder voelen?  En wil je meer levenskracht? Kies dan voor natuurvoeding.

Over de schrijver
Monique de Roo is gecertificeerd NLP coach/trainer en voedingsdeskundige. Zij is mede eigenaar en oprichter van het online platform Color Your Food.Monique heeft jarenlang in managementteams gefunctioneerd. In 2010 gooide ze het roer om nadat ze er tijdens haar eigen NLP-opleiding achter kwam wat voor haar nu echt belangrijk is in het leven. Ze nam ontslag als manager en is naast haar nieuwe baan gaan werken aan haar persoonlijke ontwikkeling (opleiding tot NLP gecertificeerd trainer en Natuurvoeding) en opstart van haar eigen bedrijf. In Color Your Food komen Moniques passies voor NLP en een gezonde leefstijl samen.Haar NLP-achtergrond zorgt ervoor dat specifieke trainingsvormen worden ingezet om de duurzame verandering mogelijk te maken.
Reactie plaatsen