Geroosterde broccoli met zelfgemaakte Romescosaus en feta
Mix & Match: Geroosterde broccoli met Romescosaus en feta
28 oktober 2022 

Mix & Match: Geroosterde broccoli met Romescosaus en feta

Heb jij het Mix & Matchen al in je vingers? Scheelt een hoop tijd toch? Terwijl je toch een gezonde maaltijd op tafel zet. Geen pakjes en zakjes maar zelf gekookt!

Vandaag rooster ik broccoli in de oven. Broccoli vind ik op deze manier klaargemaakt het allerlekkerst. Wat feta, walnoten en gepofte tomaatjes. En deze supersaus! Geniet ervan.

Ingrediënten

  • 750 gr broccoli
  • 500 gr cherrytomaten
  • 2 feta
  • 75 gr walnoten of pecannoten
  • Extra vierge olijfolie
  • 3 el Balsamico azijn
  • Eventueel honing
  • 4 el romescosaus


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd ook de stronk in blokjes. Leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.  Rooster 10 minuten in de oven.

 Snijd de feta doormidden en leg met de cherrytomaten en walnoten bij de broccoli. Besprenkel met Balsamico azijn. Een klein beetje honing over de feta is heerlijk. Rooster nog eens 10 minuten.

 Serveer met Romescosaus.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen