Gezond broodbeleg: bietenspread
Gezond broodbeleg: bietenspread
01 maart 2022 

Gezond broodbeleg: bietenspread

Een groentespread is een supergoed idee als gezond broodbeleg. Of om wortel, komkommer en bloemkoolroosjes in te dippen. 

  • 1 blik kikkererwten ( 400 gr)
  • 1 biet (gekookt of gepoft)
  • 4 el tahin (sesampasta)
  • 2 knoflook
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 1 tl zeezout
  • 0,5 tl cayennepeper


Spoel de kikkererwten af. Pureer alle ingrediënten in een blender of met behulp van een staafmixer tot een mooie dip. Breng op smaak met extra citroensap en zout.

Heerlijk op een lijnzaadcracker met een plakje ei, rucola, kiemen of tuinkers.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen