Groenterijk broodbeleg: geprakte kikkererwten met spinazie en ei
Groenterijk beleg: geprakte kikkererwten met spinazie en ei
11 november 2022 

Groenterijk beleg: geprakte kikkererwten met spinazie en ei

Wil jij een afterlunch dip voorkomen?

Eet dan niet teveel brood en combineer het met een salade, soep of groenterijk beleg.

Kies ook voor een goed brood. Gemaakt van volkoren meel, water, zout en (zuurdesem) gist. That's it! Geen lange ingrediëntenlijst met suikers, dextrose, mout, etc.

Beleg je brood dan met een groenterijk broodbeleg zoals bijvoorbeeld deze geprakte kikkererwten met spinazie en ei. Lekker veel vezels, vitaminen en mineralen. De combinatie van volkoren granen (brood) met peulvruchten (kikkererwten) zorgen voor een eiwitbommetje waardoor je lang verzadigd bent.

Zo heb jij weer energie voor de rest van de dag!


Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • 1 tl komijn
  • citroen
  • 2 eieren
  • 250 gr spinazie
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard.

Giet de kikkererwten af en spoel schoon. Prak de kikkererwten met een vork en breng op smaak met komijn en citroensap.

Verdeel spinazie over de boterhammen. Leg er geprakte kikkererwten op en het hard gekookte ei.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen