Groenterijk broodbeleg: avocado met gepocheerd ei en kiemgroenten
Groenterijk broodbeleg: avocado met gepocheerd ei en kiemgroenten
17 november 2022 

Groenterijk broodbeleg: avocado met gepocheerd ei en kiemgroenten

Ik was laatst ontbijten met mijn twee oudste zonen in Amsterdam. Om te vieren dat Ties nu ook een huis gevonden heeft. Beetje dubbel gevoel natuurlijk want dat betekent dat er weer een het huis uit is.

Anyway… heerlijk ontbeten met avocado🥑 toast! Op een volkoren boterham, met een gebakken ei is dit een lekker en voedzaam ontbijt of lunch en in no time klaar!


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

Bak de eieren in een koekenpan. Zorg dat de dooier zacht blijft.

Leg een dikke snee volkoren brood op een bord. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak een halve avocado op het brood. Bestrooi met peper en zout.

Leg het gebakken ei erboven op en garneer met kiemgroenten.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen