Natuurvoeding: #hetnieuwenormaalinvoeding

Nederland is in de ban van Covid-19. Het virus laat heel duidelijk zien hoe groot het belang van een weerbaar en vitaal Nederland is. Mensen met een ongezonde leefstijl zijn kwetsbaar. De overheid lijkt nu vooral in te zetten op de ontwikkeling van een vaccin. Maar waarom niet ook inzetten op het stimuleren van een gezonde leefstijl? Een leefstijl waarbij natuurvoeding het nieuwe normaal is.

Voeding van goede kwaliteit, puur, vers, zo min mogelijk bewerkt en liefst biologisch. Voeding zoals onze overgrootouders dat kenden. Michael Pollan schreef erover in zijn pleidooi voor echt eten ’Eet niets wat uw overgrootmoeder niet als voedsel zou herkennen’.

Voorbewerkt voedsel en vlees, toegevoegde vetten, suikers en geraffineerde granen. Het zijn voedingsmiddelen die op zo’n manier bewerkt zijn dat wij er meer van gaan kopen en eten. Ze spelen in op onze aangeboren voorkeur voor zoet, vet en zout. In de natuur vind je dat niet in een product. De moderne voedingsindustrie doet uitgebreid onderzoek naar slimme smaakcombinaties. De winkels liggen vol met, zoals Polan ze noemt, voedselachtige producten/intensief bewerkte verzinsels. De winkels liggen er vol mee. Het is daardoor niet eenvoudig om goede keuzes te maken.

Bij natuurvoeding hoef je geen ingewikkelde etiketten te ontcijferen, verstand te hebben van E-nummers of je te verbazen over hoe iets er nog zo vers uit kan zien als het van zover komt.

Natuurvoeding is gezond en volwaardig. Door te kiezen voor pure, onbewerkte, eerlijke en biologische voeding beloon je jezelf met een vitaler, gezonder en duurzamer leven. Heel normaal toch?