De kwaliteit van voeding heeft invloed op je energieniveau, stresslevel en gezondheid. Wil je je voedingskennis en bewustwording van je eigen eetpatroon vergroten, volg dan een van onze gezonde (online) kookworkshops.

De kookworkshops bestaan altijd uit een informatief gedeelte en een deel waarin we samen gaan koken en proeven. We werken met pure, onbewerkte en biologische ingrediënten. Je zult merken dat gezond en lekker heel goed samengaan. De kookworkshops worden als onderdeel van onze online coaching programma’s gegeven maar kunnen ook als losstaand event geboekt worden zowel online als op locatie.

Welke kookworkshops bieden wij aan?

Meer energie uit voeding

Kan jouw energieniveau wel een boost gebruiken? Wil je weten hoe je (nog) fitter, energieker en vitaler wordt? In deze workshop leer je welke voeding energie kost en welke voeding ervoor zorgt dat je je fit en energiek gaat voelen.

Aan de hand van verschillende voedingsmiddelen leer je welke gezonde keuzes je kunt maken. We koken samen energie verhogende gerechten. Een goede start voor een verbetering van je voedingspatroon!

Informatief

  • Vier quick wins voor meer energie
  • Welke voeding kost energie
  • Welke voeding geeft energie
  • Het belang van een gezonde bloedsuikerspiegel

Samen koken

  • Energie verhogende gerechten

Afvallen zonder honger

Je valt niet af door minder te gaan eten en meer te bewegen. Of door calorieën te gaan tellen of vetarm te gaan eten. Met verse, natuurlijke, volvette en koolhydraatarme voeding hoef je geen honger te lijden en val je toch af. Je kunt er onbeperkt van eten, het is superlekker en je kunt het de rest van je leven volhouden. Is dat geen goed nieuws?

Informatief

  • Waarom meer bewegen en minder eten niet helpt
  • Waarom dieren in de natuur worden nooit te dik zijn
  • Koolhydraten, vetten en eiwitten
  • Waarom je geen honger hoeft te lijden
  • Waarom je volvet moet eten in plaats van caloriearm
  • Belang van verzadigende voeding

Samen koken

  • Een voedzaam en verzadigend dagmenu

Met voeding stress de baas

Juist tijdens stressvolle periodes zou je meer aandacht moeten besteden aan gezonde voeding. Je verbruikt dan extra veel voedingsstoffen. Toch kiezen we juist dan vaak voor gemaksvoedsel met minimale hoeveelheden voedingsstoffen. Door tijdgebrek en omdat je onder invloed van stress staat, ga je juist verlangen naar zoet, zout en vet en beland je in een vicieuze cirkel die je moet doorbreken.

Informatief

  • Wat is de relatie tussen voeding en stress?
  • Kun je dik worden van stress?
  • Wanneer eet je en hoe vaak?
  • Welke voeding heeft een ontspannende werking?
  • Wat is de rol van suiker, junkfood, koffie en alcohol

Samen koken

  • Stress verlagende gerechten

Vitaal ontbijten 'Een goede start van je dag'

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je energiek aan je dag begint en aan het einde van de ochtend nog energie overhebt.

Informatief

  • Is ontbijten noodzakelijk?
  • Met welke ontbijt haal je zonder trek de middag?
  • Wat zijn gezonde keuzes voor je ontbijt?
  • Warm of koud ontbijten?
  • Granen, zuivel, fruit en dranken
  • Neem je de tijd om te ontbijten of ontbijt je onderweg in je auto, achter je bureau?

Samen koken

  • Verwarmende pap, je eigen granola, de lekkerste smoothies, overnight oats

Vitaal lunchen 'Lunch zonder brood'

Nederland is een brood land. De broodconsumptie per persoon per jaar ligt in ons land op dit moment op zo’n 49 kilo! Omgerekend is dat een kleine 133 gram brood per dag. Als je je bedenkt dat een sneetje brood 35 gram weegt, dan eten we dus gemiddeld per dag circa 4 sneetjes brood per persoon. Maar is brood nu wel zo gezond? Wat is een goed lunch alternatief?

Informatief

  • Wat maakt een lunch gezond en volwaardig zodat je de hele middag verzadigd bent?
  • Hoe voorkom je een afterlunch dip?
  • Hoe vergroen je gemakkelijk je lunch?
  • Eiwitten
  • Brood en beleg

Samen koken

  • Voedzame salades, snelle dressings, mayonaise, groentespreads, soep, groentebrood

Vitaal dineren 'Meer plantaardig, minder vlees'

In 2020 is er voor het tweede jaar op rij in Nederland meer vlees gegeten. Gemiddeld werd er vorig jaar 39 kilo vlees gegeten, een paar honderd gram meer dan een jaar eerder. Vlees blijft sterk verankerd in onze eetcultuur. Hoe kan dit anders?

Informatief

  • Hoe ziet een volwaardig en gezond diner eruit?
  • Kom je wat tekort als je geen of minder vlees eet?
  • Groenten, vetten en eiwitten
  • Gezonde kooktechnieken
  • Eet je aan tafel of voor de televisie?

Samen koken

  • Volwaardige vegetarische gerechten

Praktische informatie

In de kookworkshops laat Sandra zien hoe leuk, creatief, lekker en voedzaam vegetarisch eten is. Opgeleid als kok ontwikkelde zij gedurende haar carrière een passie voor gezonde voeding. Sandra inspireert en deelt graag haar kennis over natuurvoeding, koken en gezondheid. Zij studeerde af als Natuurvoedingsadviseur, volgde de opleiding Hormonen & Voeding, Darmvitaal en de beroepsopleiding tot vegetarisch chef, Health & Nutrition.

De workshops sluiten naadloos aan bij thema’s als duurzaamheid en vitaliteit.

Sandra is bekend van televisieprogramma’s als Het Familiediner en Life4You, Tijd voor Max en Kook mee met Max. Daarnaast verzorgt zij culinaire content voor het online gezondheidsplatform FoodFirst Network in het bijzonder Diabetes 2.

Online kookworkshop als onderdeel van onze coaching programma's

Als vast onderdeel van de coaching programma’s wordt de online kookworkshop, via een Zoomverbinding, telkens aan een beperkte groep van 8 tot 10 personen gegeven. Op deze manier kan iedereen zijn voedingsvragen stellen, is er volop gelegenheid voor interactie en bij elkaar in de keuken kijken.

De deelnemers ontvangen vooraf receptuur en instructies.

Neem contact op

Online kookworkshop als losstaand event

Alle kookworkshops kunnen ook als losstaand online event geboekt worden. De grootte van de groep is dan onbeperkt. We koken ‘live’ samen, ieder vanuit zijn eigen keuken. Sandra neemt als bekende TV kok de presentatie voor haar rekening. Je mag rekenen op een enthousiaste, bevlogen presentatie waarin zij haar kennis van natuurvoeding, koken en gezondheid met je deelt. Je leert over en kookt met elkaar gerechten die energie verhogend werken. En natuurlijk kun je al je voedings- en kookvragen stellen.

Wij werken voor deze online kookworkshops samen met Streamlife BV. Zij staan garant voor een professionele registratie met meerdere camera’s en regie. Ook faciliteren zij interactie door chat, instarts eigen beeldmateriaal, foto’s uit de keukens van de deelnemers etc.. Er is van alles mogelijk om de registratie een ‘eigen kleur’ te geven passend bij je bedrijf.

Wij bieden bovendien de mogelijkheid om de deelnemers vooraf een box toe te sturen met ingrediënten die nodig zijn voor de workshop.

Neem contact op

Kookworkshop als losstaand event op locatie

Voor de kookworkshops op locatie werken wij graag samen met De Kookfabriek. De Kookfabriek is gevestigd op zes verschillende locaties; Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Groningen. Afhankelijk van de gekozen locatie kunnen hier 1 tot 200 personen deelnemen aan de kookworkshop. Het minimale aantal deelnemers is 30 personen. Per kookeiland bereiden 8-10 personen met elkaar het gehele menu.

Neem contact op

Neem contact op

Bezoek onze contactpagina of vul hieronder je naam & e-mailadres in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.