Je leefstijl verander je niet zomaar maar het kan wél!

Gedrag verander je niet zomaar. De reden is dat mensen gewoontedieren zijn. Daar komt bij dat maar liefst 90-95% van ons gedrag onbewust is. Het zijn vaste patronen, verander dat maar eens.

Deze vaste patronen zijn er ook op het gebied van voeding. Je hersenen zijn gewend aan een bepaalde routine. Sta je op met een kop koffie? Eet je elke ochtend hetzelfde ontbijt? En lunch je standaard met een paar boterhammen? Vaste patronen zijn niet gemakkelijk te doorbreken. Je gaat tegen het bekende en vertrouwde gedrag in en als je dat verandert dan vinden je hersenen dat niet leuk.

Zijn vaste patronen dan erg? Nee hoor helemaal niet. Maar als je worstelt met gezondheidsklachten als moeheid, prikkelbaarheid, overgewicht, onrustige huid of een slechte stoelgang dan is het belangrijk om deze vaste patronen te doorbreken. In het belang van je gezondheid. Dus voel je een intens verlangen naar een leven zonder deze klachten of ben je ze gewoon helemaal zat? Dan sta je aan het begin van je verandering naar een gezond leven.

 

Omdat Color your Food specifieke trainingsvormen gebruikt, helpen wij je om weer goed in je vel te zitten. Waarom heb jij altijd hoofdpijn? Ben je vaak moe? Met alleen een dag- of weekmenu ben je er dan niet. Als iemand honger heeft, breng je hem geen vis maar leer je hem vissen. Zo zien wij het!

We geven je de tools in handen om zelf te veranderen. We helpen je vaste (eet)patronen te herkennen en ze te doorbreken met duurzame gedragsverandering als resultaat.

Zo gebruiken wij bijvoorbeeld de wondervraag. Stel je wordt morgen wakker en je voedingspatroon is helemaal anders, gezond. Hoe ziet dat er dan uit, hoe voel jij je dan, wat zeggen mensen tegen je, hoe zie je er uit, wat kun je dan wel wat je nu niet kan, wat zeg je tegen jezelf. Naast uitleg over voeding, gezonde keuzes, tips, recepten en kookvideo’s zullen we ook met dit soort werkvormen aan de slag gaan. Ben je al nieuwsgierig hoe we je kunnen helpen jouw vaste patronen te doorbreken en weer goed in je vel te zitten? Meer energie te hebben, beter te slapen en misschien wat gewicht te verliezen?

Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Contact