Mix & Match: Aubergine pasta met Romescosaus
Mix & Match: Aubergine pasta met Romescosaus
26 oktober 2022 

Mix & Match: Aubergine pasta met Romescosaus

De Romescosaus smaakt ook heerlijk door de pasta.
Rooster auberginefrieten met olijfolie en paprikapoeder in de oven. Pureer mozzarella in een keukenmachine en lepel dit over de pasta en aubergine. Een onweerstaanbaar lekker en snel te maken pastagerecht!  

Ingrediënten 

  • 300 gr volkoren pasta
  • 2 aubergines 
  • 2 tl paprikapoeder
  • 250 gr cherrytomaten
  • 4 el Romescosaus
  • 1 bol mozzarella
  • rucola

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snijd de aubergine (in de lengte) in 8 parten. Schenk er olijfolie overheen en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout. Hussel goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 20 minuten gaar en goudbruin. Voeg de laatste 10 minuten de cherrytomaten toe en rooster mee.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Of gebruik de extra portie die je eerder hebt gemaakt.) Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Roer de Romescosaus door de pasta. Voeg wat van het kookvocht toe. Pureer de mozzarella tot een romige saus.

Verdeel de pasta over de borden. Schep de groenten er bovenop en lepel de mozzarella eroverheen. Lekker met verse basilicum.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen