Mix & Match: Spaanse salade met Romescodressing
Mix & Match: Spaanse salade met Romescodressing
24 oktober 2022 

Mix & Match: Spaanse salade met Romescodressing

De romescosaus tover je met wat citroensap en olijfolie zo om in een heerlijke dressing. Het geeft deze broodsalade direct een Spaans tintje. Sperziebonen en tomaten worden gemengd met knapperige broodcroutons. Je kunt het eten als lunch. Voor een volwaardige avondmaaltijd voeg je er wat linzen aan toe en eet je het gerecht lauwwarm.

Ingrediënten 

  • 500 gr sperziebonen
  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 tomaten 
  • 2 volkoren boterhammen 
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 1 portie romescosaus
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el zwarte olijven 

Bereiding 

Zet een pan water op en breng aan de kook. Haal de puntjes van de sperziebonen en kook in 7 minuten beetgaar. Kook intussen de eieren hard. Snijd de tomaten in partjes.

Snijd de boterhammen in kleine blokjes en hussel met 2 eetlepels olijfolie. Verwarm een koekenpan en bak de croutons krokant. 

Maak een dressing door citroensap en 3 eetlepels olijfolie door de Romescosaus te roeren. Hussel sperziebonen en tomaten door de dressing. Snijd de eieren in partjes en verdeel samen met de croutons en olijven over de salade. 


Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen