Gezond tussendoortje no bake havermoutrepen
No bake havermoutrepen

Deze powerrepen met havermout, noten, zonnebloempitten, lijnzaad en nog veel meer maak je natuurlijk zelf! Dan weet je tenminste wat erin zit. Lekker en voedzaam. Je bewaart ze in de koelkast of in je vriezer. Zo heb je altijd een voorraadje bij de hand!

Ingrediënten 

  • 300 gr havermout
  • 100 gr amandelen
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 75 gr dadels
  • 90 gr kokosolie
  • 3 el honing
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr lijnzaad
  • 75 gr sesamzaad
  • zout


Bereiding 

Rooster havermout, amandelen en zonnebloempitten. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Smelt kokosolie in een steelpan en voeg honing toe. Meng dadels, rozijnen, lijnzaad, sesamzaad en een snuf zout door het havermoutmengsel. Schenk de kokosolie eroverheen en roer.

 

Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en schep het havermoutmengsel erin. Druk goed aan. Zet minstens een uur in de koelkast. Snijd repen van de koek. Bewaar de havermoutrepen in de koelkast of vries ze in zodat je altijd een voorraadje bij de hand hebt.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen