Gezonde ontbijtkoek met noten
Notenontbijtkoek

Dit recept is uit Sandra's nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder.

Velen denken dat ontbijtkoek een gezond tussendoortje is. Maar in werkelijkheid zit de koek (helaas) vol suiker. Ik maak hem dus liever zelf. Het is nog supermakkelijk ook; binnen 10 minuten staat-ie in de oven.

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 45 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 g gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 225 g (medjoul)dadels
  • 3 el ahornsiroop
  • 250 ml volle melk
  • 300 g volkorenmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 5 g bakpoeder


Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Hak de noten grof. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Meng de noten, dadels, ahornsiroop en melk. Voeg het volkorenmeel, de kaneel, het vijfkruidenpoeder en bakpoeder toe en meng goed. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en bak 45 minuten in de oven.

Bewaartip:

Deze ontbijtkoek kun je (gesneden in plakken) prima invriezen. Zo heb je altijd een verantwoord tussendoortje bij de hand.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Linda
Door

Linda

op 10 Nov 2023

De notenkoek is heerlijk, ik maak hem graag. Dankjewel voor je gratis heerlijke recepten! Groet, Linda

Marieke
Door

Marieke

op 03 Jan 2024

Hi Sandra,Ik twijfel of ik het goed heb gedaan. Hij was zo zwaar, het was net of ik een baksteen vast had. Verder smaakt hij wel lekker. Is er een manier waardoor ik het luchtiger kan maken?Groetjes, Marieke

Reactie plaatsen