Gezonde ontbijtkoek met noten
Notenontbijtkoek

Dit recept is uit Sandra's nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder. 

Velen denken dat ontbijtkoek een gezond tussendoortje is. Maar in werkelijkheid zit de koek (helaas) vol suiker. Ik maak hem dus liever zelf. Het is nog supermakkelijk ook; binnen 10 minuten staat-ie in de oven.

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 45 minuten

  • 200 g gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 225 g (medjoul)dadels
  • 3 el ahornsiroop
  • 250 ml volle melk
  • 300 g volkorenmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 5 g bakpoeder


Verwarm de oven voor tot 180 °C. 

Hak de noten grof. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Meng de noten, dadels, ahornsiroop en melk. Voeg het volkorenmeel, de kaneel, het vijfkruidenpoeder en bakpoeder toe en meng goed. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en bak 45 minuten in de oven. 

Bewaartip:

Deze ontbijtkoek kun je (gesneden in plakken) prima invriezen. Zo heb je altijd een verantwoord tussendoortje bij de hand.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen