Recept gezonde romige avocado pasta
Romige avocadopasta

Dit recept is uit Sandra's nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder. 

Een slimme manier om kinderen meer groenten te laten eten is door de groenten te verstoppen. In deze groene, fris-romige saus verstop ik courgette, avocado en bosui. Deze pasta is lekker als diner maar ook prima om als (koud) lunchgerecht mee te nemen.


Ingrediënten (4 personen)

  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 courgette
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 300 g volkorenpenne
  • 4 takjes basilicum
  • 1 avocado
  • sap van ½ citroen
  • 4 el groene pesto


Bereiding 

Spoel de doperwten in een zeef onder koud stromend water, zodat ze ontdooien. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de courgette met de doperwten 5 minuten. Schep regelmatig om.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en bewaar het kookvocht (ca. 200 ml).

Pluk intussen de basilicumblaadjes van de takjes en hak grof. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer de avocado, courgette, doperwten, het citroensap, de pesto en 200 ml kookvocht van de pasta in een blender fijn.

Doe de pasta terug in de pan en roer de romige saus erdoor. Verdeel de pasta over borden en garneer met het basilicum.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen