Wat zijn antioxidanten?
Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn belangrijk voor je gezondheid. Maar wat zijn antioxidanten? Dit zijn bio-actieve stoffen die je beschermen tegen zogenaamde vrije radicalen. Teveel vrije radicalen in combinatie met te weinig antioxidanten is onwenselijk. Dan beschadigen je cellen en heb je meer kans op ziekte. Het is belangrijk dat je lichaam zelf antioxidanten aanmaakt en dat je beschermende stoffen eet, vooral uit onbespoten en met name felgekleurde groente, fruit, kruiden en specerijen.

In rode biet zit een rode kleurstof genaamd betaine. Dit is een zeer krachtige antioxidant.  Ook broccoli, bosvruchten en ander klein rood fruit, basilicum, chilipoeder, kurkuma, peterselie, kiemen en bijv. sesamzaad zijn rijk aan antioxidanten.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen