Gezonde zelfgemaakte granola met natuurlijke suikers
Zelfgemaakte granola

We zijn gewend geraakt om zoet te ontbijten. Maar in sommige ontbijtgranen zit wel heel veel suiker. Kies voor deze granola en je weet precies wat je binnenkrijgt.

  • 300 g havervlokken
  • 200 gr gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 2 el appelstroop
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 50 g lijnzaad
  • 50 g hennepzaad


Verwarm de oven voor tot 140 °C. Schep de havervlokken, noten, appelstroop, kaneel en kokosolie door elkaar. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

 Snijd intussen de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Laat de granola afkoelen en schep de abrikozen, het lijnzaad en hennepzaad erdoor.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen