Eenpansgranola met blauwe bessen

Met havermout, banaan, kaneel en ahornsiroop. Kort bakken in een koekenpan en dan de krokante kruimels strooien over je yoghurt. Lekker ontbijtje hoor 😋

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 rijpe bananen 
  • 200 g havermout
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl kaneel 
  • 1 el kokosolie 
  • 500 ml volle yoghurt 
  • 100 g blauwe bessen
  • 4 blaadjes/takjes munt (optioneel)


Bereiding 

Pel de bananen en prak in een kom met pureestamper of vork fijn. Schep de havermout, ahornsiroop, kaneel en eventueel een snufje zout erdoor. 

Verhit de kokosolie in een ruime koekenpan en bak het havermoutmengsel in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Schud op een bord en laat afkoelen.

Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes en schep de granola erop. Bestrooi met de blauwe bessen en garneer eventueel met een takje munt.