Gadogado-burrito met pindasaus

Dit recept is uit Sandra's nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder. 

Met wraps kun je alle kanten op. Hier serveer ik ze warm, als burrito. Kies voor de volkorenvariant, dan wordt het gerecht extra gezond.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 g zoete aardappel
  • 500 g sperziebonen
  • 4 eieren
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 1 komkommer
  • 8 volkorenwraps
  • 8 el pindasaus 
  • 200 g taugé


Bereiding 

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de zoete aardappel en sperziebonen met een bodempje water op en stoom in 8 minuten gaar. Breng intussen een andere pan water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard.

Rooster de cashewnoten 3 minuten in een droge koekenpan. Leg ze op een bord en laat afkoelen.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in blokjes van ca. 2 cm. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in partjes.

Besmeer de wraps met de pindasaus. Verdeel de zoete aardappel, sperziebonen, cashewnoten, komkommer, taugé en eieren erover. Vouw de linker- en rechterkant van de wraps naar binnen en rol ze op.

Verwarm een droge koekenpan of grillpan en bak de burrito’s 3 minuten per kant. Snijd ze diagonaal doormidden en serveer.