Groenterijk beleg: geprakte kikkererwten met spinazie en ei

Wil jij een afterlunch dip voorkomen?

Eet dan niet teveel brood en combineer het met een salade, soep of groenterijk beleg. 

Kies ook voor een goed brood. Gemaakt van volkoren meel, water, zout en (zuurdesem) gist. That's it! Geen lange ingrediëntenlijst met suikers, dextrose, mout, etc. 

Beleg je brood dan met een groenterijk broodbeleg zoals bijvoorbeeld deze geprakte kikkererwten met spinazie en ei. Lekker veel vezels, vitaminen en mineralen. De combinatie van volkoren granen (brood) met peulvruchten (kikkererwten) zorgen voor een eiwitbommetje waardoor je lang verzadigd bent. 

Zo heb jij weer energie voor de rest van de dag!


Ingrediënten 

  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • 1 tl komijn
  • citroen
  • 2 eieren
  • 250 gr spinazie
  • 2 volkoren boterhammen

 

Bereiding 

Kook de eieren in 8 minuten hard.

Giet de kikkererwten af en spoel schoon. Prak de kikkererwten met een vork en breng op smaak met komijn en citroensap.

Verdeel spinazie over de boterhammen. Leg er geprakte kikkererwten op en het hard gekookte ei.