Snelle pasta met courgette en amandelsaus

Hoe handig is het dat je een grote voorraad maakt van een saus of dressing en dat je deze dan in meerdere gerechten kunt gebruiken. Ik heb je laten zien hoe eenvoudig je een amandelsaus kunt maken. 

Deze saus is werkelijk heerlijk in een pasta. 

Hierbij een recept voor 4 personen voor een snelle pasta met courgette en amandeldressing. Handig recept in drukke tijden. 

Ben benieuwd wat je er van vindt. 

De bijbehorende kookvideo is terug te vinden op de videopagina. 


Ingrediënten 

  • 300 gr doperwten (diepvries)
  • 2 courgette
  • 4 bosui
  • 1 portie amandelsaus
  • 1 handje platte peterselie


Bereiding 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. (Of gebruik de extra portie die je eerder hebt gemaakt.) Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

Snijd de courgette in kleine blokjes en de bosui in ringen. Verwarm olijfolie in een ruime koekenpan. Bak courgette, doperwten en bosui 2 tot 3 minuten.

Voeg spaghetti toe en meng met de groenten. Schenk de amandelsaus eroverheen. Garneer met fijngehakte peterselie.