Carrot cake ontbijtbowl

 Een carrotcake ontbijtbowl met geroosterde hazelnoten en romige pindakaas. Dat klinkt als een lekker ontbijtje toch? Kies voor 100% notenpasta. Dat kan 100% pindakaas zijn, amandelpasta, hazelnootpasta of tahin. Hiermee voeg je gezonde vetten en eiwitten toe aan je ontbijt en ben je lang verzadigd.

Ingrediënten (2 personen)

  • 50 g gehakte hazelnoten 
  • 2 el kokosrasp 
  • 1 tl kaneel
  • 300 g wortel
  • 2 bananen
  • 75 g havermout
  • 500 g magere kwark
  • 2 el 100% pindakaas


Bereiding 

Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de hazelnoten, kokos en kaneel al omscheppende in 3 min. goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen. 

Schil intussen de wortel en rasp grof. Pel 1 banaan en breek in grove stukken. Maal de wortel, banaan, havermout en kwark in een blender of keukenmachine fijn. 

Verwarm de pindakaas in een pannetje op laag vuur tot het vloeibaar wordt. Verdeel de kwark over 2 kommen. Snijd de 2e banaan in plakjes en leg erop. Strooi de hazelnoten met de kokos en kaneel erover. Besprenkel met de pindakaas.