Dahl uit oven

Een heerlijke romige ovenschotel met linzen en zoete aardappel onder een dakje van knapperige broodjes besmeerd met koriander-dadelpesto. Comfortfood!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 130 ml milde olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 tl fenegriek zaadjes
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl chilivlokken
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gr gele linzen
  • 30 gr koriander
  • 2 dadels (zonder pit)
  • ½ citroen 
  • 1 volkoren stokbrood
  • & ovenschaal (ca. ⌀ 28 cm)


Bereiding 

Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 10 min. op laag uur. Snijd intussen 1 teentje knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm. 

Voeg voor de dahl de knoflook, fenegriek, komijn, kurkuma, chilivlokken toe aan de ui en bak 3 min. mee. Voeg de kokosmelk, 300 ml water en groentebouillonblokje toe en breng aan de kook. Roer de linzen en zoete aardappel erdoor en stoof met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Roer regelmatig door. 

Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Doe voor de korianderpesto de koriander, dadels, olijfolie en de rest van de knoflook in een hakmolentje. Pers de citroen erover uit en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout.  Snijd de stokbrood in plakjes. 

Schep de dahl in de ovenschaal. Smeer de stokbrood in met de korianderpesto en leg dakpansgewijs op de dahl. Zet de ovenschaal ca. 15 min. in de oven tot het brood knapperig is.