Flammkuchen met boerenkool

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! Ik maak traditiegetrouw een grote pan stamppot boerenkool. 

 Wil je boerenkool eens anders eten? Dan zijn deze flammkuchen met dadels, zongedroogde tomaatjes en hazelnoot een leuk idee. Het deeg maak je van havermout en boekweitmeel en is dus glutenvrij. 

Ingrediënten 

  • 75 g havermout
  • 75 g boekweitmeel
  • 150 g yoghurt
  • 2 eieren
  • ½ tl zout
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr Medjouldadels
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr boerenkool

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200ºC.

 Meng havermout, boekweitmeel, yoghurt, eieren en zout tot een egaal beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het beslag op de bakplaat.  Verdeel met een lepel tot een zo dun mogelijke ovale vorm. Bak de flammkuchen in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.

Roer de geitenkaas met een klein scheutje lauwwarm water los waardoor de geitenkaas smeerbaar wordt. Als dit lastig gaat kun je ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken. 

Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Snijd de tomaten in reepjes en hak de hazelnoten grof. Besmeer de flammkuchen met geitenkaas. Verdeel de boerenkool, dadels, tomaatjes en hazelnoten erover. Zet de flammkuchen nog ongeveer 5 minuten in de oven. 

Snijd in stukken.