Groene pesto

Een pesto kun je heel eenvoudig zelf maken. Je hebt hiermee een heerlijke basissaus die je op verschillende manier kunt Mixen & Matchen.  Gezond en veel lekkerder! Dat scheelt een hoop zout, suiker, ongezond vet en andere ongewenste toevoegingen.

Heerlijk in pasta's of op een pizza bijvoorbeeld.

Het recept staat in mijn nieuwe kookboek Eet Beter Niet Minder.

Bereidingstijd: 10 min. 


Ingrediënten (voor circa 300 ml)

  • 2 el pijnboompitten
  • 20 takjes basilicum
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout


Bereiding 

Verwarm een droge koekenpan. Rooster de pijnboompitten 3 minuten op middelhoog vuur.

Schud op een bord en laat afkoelen.

Hak intussen het basilicum grof. Rasp de Parmezaanse kaas grof en verwijder het velletje van de knoflook.

Maal de pijnboompitten, het basilicum, de Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een hakmolen fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.