Indiase traybake

Dit recept is uit Sandra's nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder. 

Ik rooster graag bakplaten vol groenten. Vooral harde groenten als wortel, pastinaak, knolselderij, bloemkool, biet, pompoen en zoete aardappel zijn perfect hiervoor. Met specerijen en kruiden geef je een thema aan je traybakes: Indiaas met kerrie, mediterraan met oregano en Mexicaans met paprikapoeder bijvoorbeeld. Hieronder het recept voor een Indiase Traybake.

Tip:

Maak eventueel een extra portie van deze traybake en gebruik het de volgende dag voor een salade, wrap, omelet of soep.

Bereidingstijd: 20 minuten

Oventijd: 30 minuten


Ingrediënten (4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 zak zoete puntpaprikamix (3 stuks)
  • 300 g zoete aardappels
  • 1 zak kikkererwten (225 g)
  • 300 g sugarsnaps
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 takjes munt
  • 6 el kerriesaus (zie pag. 22)
  • 1 bakje granaatappelpitjes (100 g)


Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de puntpaprika’s in ringen. Boen de zoete aardappels schoon en snijd in partjes. Spoel de kikkererwten af.

Verdeel de bloemkool, puntpaprika, zoete aardappel, kikkererwten en sugarsnaps over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, strooi het kerriepoeder erover en hussel goed. Bak dit alles 30 minuten in de oven.

Pluk intussen de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Verdeel de kerriesaus over de traybake, strooi de granaatappelpitjes erover en garneer met de fijngesneden munt