Nacho's met pestospread van witte bonen

Deze spread is heerlijk met zelfgemaakte tacochips maar ook als gezond broodbeleg.


Ingrediënten

  • 2 volkoren wraps
  • 2 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 pot witte bonen (425 ml)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 40 g basilicum
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 citroen


Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd of knip de volkoren wraps in driehoekjes. Bestrijk met olie en bestrooi met paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak in 5-6 min. in de oven knapperig.

Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Spoel de witte bonen af. Verwijder het velletje van de knoflook. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Hak of scheur de basilicum grof.

Doe de pijnboompitten, bonen, knoflook, kaas en basilicum in een hakmolentje. Schenk de olijfolie erbij en pers de citroen erboven uit. Maal fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de pestospread met de nacho’s.