Pulled aubergine in zoetzure rode pepersaus

GEEF GROENTEN EEN ‘VLEES-BEREIDING’

Veel bereidingen die je normaal op vlees loslaat, zoals marineren, roosteren, stoven en poffen kun je ook toepassen op groenten.  Daar worden ze heel spannend van! Zoals in de oven geroosterde bloemkoolsteaks met kruidenboter, rollade van pompoen of pulled aubergine.

GROENTEN IN DE HOOFDROL OP DE BIG GREEN EGG

De pulled aubergine maakte ik deze zomer op de Big Green Egg. Ik ben een groot fan van de Big Green Egg. Daar kook ik zomer en winter op. Het geeft groenten een heel subtiel rooksmaakje en zorgt voor een rijkere smaak. Wil dit ook een keer proberen kijk dan op de website van Big Green Egg. Daar vind je de pulled aubergine als onderdeel van een Mexicaans tapas menu: Mexicaanse tapas op de big green egg. Let’s meet Mexico!

Je kunt de pulled aubergine natuurlijk ook gewoon in de oven maken. Speciaal voor jou hierbij het recept van de pulled aubergine in zoetzure pepersaus.

Ingrediënten

Pulled aubergine

  • 2 aubergine
  • 4 rode pepers
  • 2 knoflook
  • 50 ml appelcider azijn
  • 2 el honing
  • snuf zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik een paar keer met je vork in de aubergine en rooster 20 minuten tot de aubergine zacht is geworden. Laat even afkoelen.

 Maak ondertussen de pepersaus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een klein pannetje en stoof al roerend 15 minuten op matig vuur, tot de rode pepers zacht geworden zijn. Pureer de saus met een staafmixer glad.

Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Pluk het vruchtvlees met een vork in lange repen uit de schil. Verwarm een koekenpan en bak de aubergine kort in olijfolie. Voeg de pepersaus toe.

Heerlijk op een dikke snee volkoren brood met rode ui en sla of door een curry met zilvervliesrijst.