Mix & Match: Frietjes van wortelgroenten met linzen en Vadouvan

Vandaag friet en morgen soep! Mix & Match pastinaak, wortel, knolselderij en maak er vandaag krokant geroosterde frietjes met linzen en pecannoten van.  

Morgen pureer je de extra portie voor een verwarmende soep.

Hieronder het recept voor 4 personen. 


Ingrediënten 

  • 500 gr pastinaak 
  • 250 winterwortel
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 blik linzen (400 gr)
  • 75 gr pecannoten
  • 1 el Vadouvan
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 knoflook
  • 0,5 citroen
  • O2 el olijfolie

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de pastinaak en wortel goed schoon en snijd in frietjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schil de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in reepjes. Leg ook op de bakplaat.

Tip:  Gebruik eventueel 2 bakplaten zodat de groenten niet bovenop elkaar liggen. Een enkele laag groenten roostert mooier.

Spoel de linzen af en verdeel over de bakplaat. Schenk er olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Hussel goed. Rooster 20 minuten in de oven. Rooster de laatste 10 minuten ook de pacannoten mee.

Maak de Vadouvan-yoghurt. Verwarm olijfolie met Vadouvan op laag vuur zodat de Vadouvan zijn smaak afgeeft. De olie mag absoluut niet koken, dat gaat ten koste van de voedingswaarde van de olijfolie.

Doe de yoghurt in een bakje en meng knoflook, citroensap en Vadouvan-olie erdoorheen.

Serveer de frietjes met de yoghurt.