Mix & Match: Geroosterde broccoli met Romescosaus en feta

Heb jij het Mix & Matchen al in je vingers? Scheelt een hoop tijd toch? Terwijl je toch een gezonde maaltijd op tafel zet. Geen pakjes en zakjes maar zelf gekookt! 

Vandaag rooster ik broccoli in de oven. Broccoli vind ik op deze manier klaargemaakt het allerlekkerst. Wat feta, walnoten en gepofte tomaatjes. En deze supersaus! Geniet ervan.

Ingrediënten 

  • 750 gr broccoli
  • 500 gr cherrytomaten
  • 2 feta
  • 75 gr walnoten of pecannoten
  • Extra vierge olijfolie
  • 3 el Balsamico azijn
  • Eventueel honing
  • 4 el romescosaus


Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd ook de stronk in blokjes. Leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.  Rooster 10 minuten in de oven.

 Snijd de feta doormidden en leg met de cherrytomaten en walnoten bij de broccoli. Besprenkel met Balsamico azijn. Een klein beetje honing over de feta is heerlijk. Rooster nog eens 10 minuten.

 Serveer met Romescosaus.