Groenterijk broodbeleg: avocado met gepocheerd ei en kiemgroenten

Ik was laatst ontbijten met mijn twee oudste zonen in Amsterdam. Om te vieren dat Ties nu ook een huis gevonden heeft. Beetje dubbel gevoel natuurlijk want dat betekent dat er weer een het huis uit is. 

Anyway… heerlijk ontbeten met avocado🥑 toast! Op een volkoren boterham, met een gebakken ei is dit een lekker en voedzaam ontbijt of lunch en in no time klaar!


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 2 volkoren boterhammen

 

Bereiding 

Bak de eieren in een koekenpan. Zorg dat de dooier zacht blijft.

Leg een dikke snee volkoren brood op een bord. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak een halve avocado op het brood. Bestrooi met peper en zout.

Leg het gebakken ei erboven op en garneer met kiemgroenten.