Mix & Match: pasta met broccolispread

Heb je de broccolispread gemaakt? Dan heb je daar op twee manieren plezier van! Als broodbeleg maar ook als romige saus over je pasta. 

Ingrediënten 

  • 300 gr cherrytomaten
  • 1 portie volkorenspaghetti (300 gr)
  • Broccolispread (6 el)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 75 gr Rucola
  • Extra vierge olijfolie

 

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de cherytomaten erop en druppel er olijfolie overheen. Bestrooi met peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven tot de tomaatjes openknappen.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. (Of gebruik de extra portie die je eerder hebt gemaakt.) Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

Verwarm olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de spaghetti in de pan. Voeg broccolispread toe en verwarm. Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de gepofte tomaatjes erop en garneer met rucola en Parmezaanse kaas.