Mix & Match: Aubergine pasta met Romescosaus

De Romescosaus smaakt ook heerlijk door de pasta.
Rooster auberginefrieten met olijfolie en paprikapoeder in de oven. Pureer mozzarella in een keukenmachine en lepel dit over de pasta en aubergine. Een onweerstaanbaar lekker en snel te maken pastagerecht!  

Ingrediënten 

  • 300 gr volkoren pasta
  • 2 aubergines 
  • 2 tl paprikapoeder
  • 250 gr cherrytomaten
  • 4 el Romescosaus
  • 1 bol mozzarella
  • rucola

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snijd de aubergine (in de lengte) in 8 parten. Schenk er olijfolie overheen en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout. Hussel goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 20 minuten gaar en goudbruin. Voeg de laatste 10 minuten de cherrytomaten toe en rooster mee.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Of gebruik de extra portie die je eerder hebt gemaakt.) Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Roer de Romescosaus door de pasta. Voeg wat van het kookvocht toe. Pureer de mozzarella tot een romige saus.

Verdeel de pasta over de borden. Schep de groenten er bovenop en lepel de mozzarella eroverheen. Lekker met verse basilicum.