Zelfgemaakte romescosaus
Romescosaus

Deze superlekkere romige licht pittige saus is een echte Mix & Match topper! Ik heb ‘m veel gegeten in Andalusie 🇪🇸 en ben er dol op. 

Gemaakt van geroosterde paprika’s, tomaten en amandelen en ideaal als smaakmaker in heel veel gerechten. Dus maak er alvast een flinke portie van. De komende dagen laat ik 3 gerechten zien met deze saus.  

Die trouwens ook heerlijk gegeten kan worden als spread op een dikke snee volkorenbrood met geroosterde groenten of avocado, een blaadje sla en een hardgekookt ei.

  • 2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 knoflook
  • 1 rode peper
  • 100 gr amandelen
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd de paprika’s in grove stukken. Pel de ui en snijd samen met de tomaten in parten.

Verdeel paprika, ui en tomaat over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg knoflook in de schil en rode peper er in zijn geheel bij. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster 20 minuten in de oven. 

Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven. Leg de amandelen erbij en bak nog 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven. Verwijder het velletje van de knoflook en het steeltje van de rode peper. Doe alles in de blender. Pureer tot een mooie saus. Als de saus te dik is, doe je er nog wat water bij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


Over de schrijver
Reactie plaatsen