No bake havermoutrepen

Deze powerrepen met havermout, noten, zonnebloempitten, lijnzaad en nog veel meer maak je natuurlijk zelf! Dan weet je tenminste wat erin zit. Lekker en voedzaam. Je bewaart ze in de koelkast of in je vriezer. Zo heb je altijd een voorraadje bij de hand!

Ingrediënten 

  • 300 gr havermout
  • 100 gr amandelen
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 75 gr dadels
  • 90 gr kokosolie
  • 3 el honing
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr lijnzaad
  • 75 gr sesamzaad
  • zout


Bereiding 

Rooster havermout, amandelen en zonnebloempitten. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Smelt kokosolie in een steelpan en voeg honing toe. Meng dadels, rozijnen, lijnzaad, sesamzaad en een snuf zout door het havermoutmengsel. Schenk de kokosolie eroverheen en roer.

 

Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en schep het havermoutmengsel erin. Druk goed aan. Zet minstens een uur in de koelkast. Snijd repen van de koek. Bewaar de havermoutrepen in de koelkast of vries ze in zodat je altijd een voorraadje bij de hand hebt.