Gezond verwarmend ontbijt door Sandra Ysbrandy bakes oats met rood fruit
Baked oats met rood fruit

Baked oats met rood fruit! Een lekker verwarmend ontbijt dat verzadigd zodat je niet de behoefte voelt om voor je lunch tussendoortjes te eten. Ik meng wat koekkruiden door de havermout zodat je keuken heerlijk ruikt als je ontbijtje uit de oven komt.

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 ml volle melk
  • 80 g havermout
  • 2 tl koek- & speculaaskruiden
  • 1 tl kokosolie
  • 400 g bosvruchten mix (diepvries)
  • 2 el pompoenpitten
  • 4 el Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 el honing
  • 4 ovenvaste schaaltjes


Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de melk, havermout en koek- & speculaaskruiden door elkaar. Vet de ovenvast schaaltjes in met kokosolie en verdeel het havermoutmengsel erover. Verdeel de bosvruchten mix erover en garneer met de pompoenpitten. Bak 25 min. in de oven. Schep de yoghurt op de baked oats en drizzle de honing erover.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen