Gezonde wortelsoep. Recept Sandra Ysbrandy
Wortelsoep met specerijen

Soep is een fantastische manier om een extra portie groenten te eten. Door alleen bij je avondmaaltijd groenten te eten haal je de 400 tot 500 gram groenten per dag niet. Of je moet een hele berg sperziebonen op je bord leggen.

Maak daarom een lekkere salade of soep voor de lunch. Krijg je energie van!

In deze wortelsoep laat ik verwarmende specerijen meetrekken als kruidnagel, gember en steranijs. Een heerlijke soep voor het staartje van de winter. Nog een paar weken en dan begint het voorjaar!!!! Yoehoe!!! Zin in.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg wortel
  • 30 g roomboter
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 laurierbladeren
  •  3 stuks steranijs
  • 6 kruidnagels
  • 2 volkorenpita’s
  • 1 el olijfolie
  • 4 el pompoenpitten
  • 2 el ahornsiroop


Bereiding

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn Schil de wortels en snijd in stukken van ca. 3 cm. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui met de wortel 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg 1 liter water, de kokosmelk, groentebouillonblokjes, laurier, steranijs en kruidnagel toe. Breng aan de kook en kook 20 min. met de deksel op de pan gaar.

Verhit intussen de grillpan en grill de pita’s ca. 3 min. per kant tot er grillstreepjes op staan. Verhit de olie in een koekenpan en rooster de pompoenpitten 3 min. Zet het vuur uit en blus af met 2 el ahornsiroop.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen