Mexicaanse bowl met avocadodressing
Mexicaanse bowl met avocadodressing
04 maart 2023 

Mexicaanse bowl met avocadodressing

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 10 cherrytomaten
  • 1 gele (punt)paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 200 g kidneybonen
  • 1 avocado
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • 5 g bieslook


Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Halveer intussen de cherrytomaten. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de rode ui. Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken.

Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een hakmolentje. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven en pers de vrucht erover uit. Schenk de olijfolie erbij en maal fijn. Voeg water toe tot je een lobbige dressing hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de bieslook fijn. Schep de rijst in 2 diepe kommen. Verdeel de tomaat, paprika, ui en kidneybonen erover. Besprenkel met de avocadodressing en garneer met de bieslook.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen