Heerlijk recept voor Bloemkoolrijst met spruiten en amandeldressing
Bloemkoolrijst met spruiten en amandeldressing
06 oktober 2022 

Bloemkoolrijst met spruiten en amandeldressing

Ben heel benieuwd of je de amandelsaus uit de vorige blog al hebt gemaakt?

Deze kun je namelijk eenvoudig in dit gerecht gebruiken. Je kunt namelijk van de amandeldressing in één keer heel veel maken en een voorraad opbouwen. Vervolgens kun je de amandeldressing bijvoorbeeld gebruiken in dit recept. 

Dit recept is voor 4 personen. 

De bijbehorende kookvideo kun je terugvinden op onze videopagina. 

Ingrediënten 


Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in plakken en vervolgens in reepjes. Leg de zoete aardappel-frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ook de spruiten op de bakplaat en schenk er olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven.

Rasp de bloemkool of de grove kant van de blokrasp. Breng in een pan een bodempje water aan de kook. Doe de geraspte bloemkool erin en stoom 2 minuten. Giet af en spoel koud. Verdeel de bloemkool over de borden.

Was de peer en snijd in blokjes. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten en de peer over de bloemkool.

Maak een dressing van de amandelsaus door een scheutje water toe te voegen. Meng goed en schenk de amandeldressing over de salade. Garneer met fijngehakte peterselie.

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen