Gezond tussendoortje voor bij de koffie of the
Dadelbites met chocola

Af en toe iets lekkers keeps you going   ! Dadelbites met pure chocolade en hazelnoten. Zoooo lekker bij een kop koffie of thee. 

Ingrediënten (12 stuks)

  • 1 schaal medjouldadels 
  • 100 g cashewnootpasta (je kan eventueel ook 100% pindakaas gebruiken)
  • 150 g pure chocolade reep 70% cacao 
  • 50 g gehakte en geroosterde hazelnoten


Bereiding 

Snijd de dadels in de lengte aan 1 kant open en verwijder de pit. Lepel de cashewnootpasta met een theelepeltje tussen de dadels. 

Hak de chocolade grof. Smelt de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au-bain-marie). Haal de kom gesmolten chocolade van de pan en wentel met behulp van een vork de dadels erdoor. 

Leg op een stukje bakpapier, bestrooi met de hazelnoten en laat in de koelkast uitharden. 

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen