Gezond koken in de Big Green Egg met Sandra Ysbrandy
Gezond koken op de Big Green Egg!
06 oktober 2022 

Gezond koken op de Big Green Egg!


Gezond koken in de Big Green Egg!

Ik heb een passie voor koken, gezonde voeding, het buitenleven en de Big Green Egg. Een geweldige combinatie want gezond koken met de Big Green Egg is een eitje! Juist daarom ben ik al jarenlang een groot fan van de Big Green Egg en kook er graag op.

Heel veel bereidingen die je op vlees loslaat, zoals marineren, inleggen, roosteren en poffen kun je ook met groenten. Gepofte knolselderij is heerlijk! Of denk aan de pulled aubergine uit het recept van de Mexicaanse tapas op de Big Green Egg. Dankzij de Big Green Egg krijgt de aubergine een heel subtiel rooksmaakje, dat maakt de groente ineens heel speciaal. Het zorgt voor een extra laag in de smaak, deze wordt rijker. Groenten worden nog vaak gekookt, maar daardoor verlies je smaak en voedingsstoffen. Daarom vond ik bijvoorbeeld bloemkool vroeger niet lekker. Maar als je bloemkool roostert in de Big Green Egg met wat olijfolie en specerijen dan krijg een totaal andere smaakbeleving.

In mijn interview met Big Green Egg lees je alles over mijn passie voor de Big Green Egg. Je leest hier waarom en hoe makkelijk het is gezond te koken met de EGG. Je kunt de hele blog hier Gezond koken op de Big Green Egg terug vinden!


Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen