Heerlijke zelfgemaakte thaise broccolisoep recept van Sandra Ysbrandy
Thaise broccolisoep

Na alle zoetigheid van de afgelopen dagen, heb ik zin in een lekker pittig groen en gezond soepje. Ik maak er een salade bij met krokante blokjes tofu. 

Groene groenten hebben een sterk reinigende werking vanwege het hoge chlorofyl gehalte. Fijn om je lijf even een gezonde boost te geven tussen alle feestdagen door.

Lees hieronder het recept voor 4 personen.

Ingrediënten 

  • 250 g tofu
  • 500 g broccoli
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr spinazie
  • 20 gr koriander
  • 2 limoen (1 voor de dressing)
  • 2 eieren
  • 50 gr sesamzaad
  • 50 gr volkorenbloem
  • 2 el kokosolie
  • ¼ komkommer
  • 2 stengels bosui
  • 150 g winterpeen
  • 1 tl sambal
  • 1 el honing
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 little gem

Bereiding 

Wikkel de tofu in een theedoek, zet er iets zwaars op zodat het meeste vocht eruit trekt. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli met 800 ml water en het groentebouillonblokje in 10 min. gaar. Voeg de kokosmelk, spinazie en de helft van de koriander toe en maal met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.

Snijd intussen de tofu in blokjes van ca. 1 cm. Splits de eieren, doe het eiwit in een diep bord en klop met een klein scheutje water los. Strooi de sesamzaad in een tweede diep bord en de bloem in een derde diep bord. Wentel de tofu eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatst door de sesamzaad. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 10 min. knapperig. Schep regelmatig om.

Halveer intussen de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijsten met een lepel eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bosui in dunne schuine ringetjes. Snijd de wortel in zo dun mogelijke reepjes (julienne). Snijd de rest van de koriander fijn. Haal de bladeren van de little gem los. Pers het sap van 1 limoen boven een bakje uit en roer de sambal, honing en olijfolie erdoor. 

Verdeel de little gem, komkommer, bosui en tofu over een schaal. Besprenkel met de dressing en garneer met de koriander. Serveer de salade bij de soep.

Tip: garneer de soep eventueel met fijngesneden koriander en druppels extra vierge olijfolie 

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen