Aubergine met boerenkoolpesto
Mix & Match: Aubergine met boerenkoolpesto
18 oktober 2022 

Mix & Match: Aubergine met boerenkoolpesto

Nog een heerlijk recept met de boerenkoolpesto  waar je op zoveel manieren mee kunt Mixen & Matchen! 

Hierbij een recept voor 4 personen voor aubergine.

Eet smakelijk!

Ingrediënten 

  • 2 aubergine
  • 1 portie boerenkoolpesto (4 el)
  • 200 ml yoghurt
  • Handje gedroogde cranberry’s
  • Handje geroosterde pijnboompitten

Voor de marinade

  • 4 el (geroosterde) sesamolie
  • 2 el tamari (Ekoplaza) of Kikkoman met de groene dop (minder zout)
  • Snuf cayennepeper
  • 1 el honing

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 220.

Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees. Maak de marinade door sesamolie te mengen met tamari, honing en cayennepeper. Smeer de bovenkant van de aubergine in met de marinade. Zet de aubergines met de snijkant naar boven 20 minuten in de oven.

Leg de auberginehelften op een bord. Lepel er wat yoghurt overheen en boerenkoolpesto. Garneer met cranberries en pijnboompitten.

 Lekker met bulgur of couscous.

 

Over de schrijver
Hi, leuk dat ik je kan inspireren met mijn gezonde gerechten. Ik heb een passie voor gezonde natuurlijke voeding en ben een Nederlandse televisiekok. Ik ben onder meer bekend van de programma's Expeditie Robinson, Hunted, Het Familiediner, Life4You, Kook mee met Max en ben regelmatig te zien als kok in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Met mijn enthousiasme wil ik jou graag inspireren om zelf weer de keuken in te gaan en te kiezen voor pure, onbewerkte natuurlijke voeding.
Reactie plaatsen